• 1402/03/23 - 12:00
  • - تعداد بازدید : 74
  • - تعداد بازدیدکننده: 74
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دیدار جمعی از اعضای قرارگاه جوانی جمعیت و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی فسا با امام جمعه شهرستان

جمعی از مسوولین و اعضای قرارگاه جوانی جمعیت شهرستان و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی فسا با امام جمعه شهرستان دیدار و ضمن ارایه گزارشی از عملکرد قرارگاه، عملکرد مرکز درمان ناباروری بیمارستان و طرحهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، به بیان دغدغه ها و چالش ها پرداختند.

به گزارش وب دا فسا؛ امام جمعه شهرستان فسا ضمن قدردانی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در بحث جوانی جمعیت بخصوص ارایه خدمات به زوجین نابارور گفت: در بحث جمعیت، دو موضوع  مهم است که اولین موضوع، مساله شرعی در خصوص جمعیت می باشد که وقتی از این نظر بسنجیم، مساله رشد جمعیت و پیگیری جوانی جمعیت واجب شرعی است و موضوع دوم، بحث اثرگذاری جمعیت و فرزندآوری بر سلامتی جسمی و روانی، اعتقادی، فکری و اجتماعی جامعه می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین حسین جمالی زاده افزود: مقام معظم رهبری بعنوان ولی فقیه چندین سال است که در جلسات عمومی و خصوصی به مساله جمعیت و پیر شدن کشور و آسیب های آن و ضرورت فرزندآوری و جوان شدن کشور تاکید کرده اند و از نظر ما شیعیان حکم ولی فقیه جزء احکام حکومتی است و اجرای آن حکم، واجب می باشد.

وی اضافه کرد: در قرآن و در دعاها و روایات به مسلمانان در خصوص ضرورت افزایش و کثرت جمعیت و قدرت تک تک آحاد جمعیت تاکید شده است.

امام جمعه فسا بر تشکیل اتاق فکر با حضور متخصصین و صاحبنظران حوزه های مختلف مرتبط با جمعیت و جامعه تاکید کرد و افزود: باید عالمانه و با کار علمی با نسل جدید صحبت شود و برای فرهنگ سازی در هر مساله ای بخصوص مساله جوانی جمعیت، پاسخ های علمی داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین جمالی زاده تاکید کرد: وظایف دستگاه های اجرایی شهرستان مشخص شود و ادارات موظف هستند بصورت ماهیانه گزارش اقدامات حوزه های خود را به دانشگاه اعلام نمایند.

در ابتدای این دیدار، رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به عملکرد قرارگاه جوانی جمعیت شهرستان گفت: عمده وظایفی که در قرارگاه جوانی جمعیت بر عهده دانشگاه علوم پزشکی می باشد، مربوط به حوزه های بهداشت و درمان و زوج های نابارور است و از نظر جنبه های فرهنگی، اجتماعی، تسهیلات و مشوق های ویژه برای زوجین و .... نیاز به اقدامات جدی ادارات و سازمانهای دیگر و بانک ها می باشد.

دکترمهدی رضاییان افزود: یکی از اهداف مهم اجرای برنامه فرزندآوری و جوانی جمعیت این است که سیر رشد جمعیت کشور به بالای دو و نیم درصد برسد.

وی با اشاره به فعالیت مرکز درمان ناباروری بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) از سال96 و ارایه خدمات به 988 زوج  نابارور در سال گذشته گفت: در این مرکز، خدمات ناباروری با تعرفه دولتی به زوجین نابارور ارایه می گردد و با اضافه شدن فلوشیپ جدید درمان ناباروری و خرید تجهیزات جدید و به روز رسانی تجهیزات قبلی مرکز، در 5 روز هفته، مرکز فعال شده و خدمات به زوجین ارایه می گردد. 

رییس دانشگاه بیان کرد: در معاونت پژوهشی دانشگاه، طرحها و تحقیقات جدیدی در حوزه جمعیت انجام شده و یا آغاز شده است که امیدواریم با نتایجی که از این کارهای پژوهشی خواهیم گرفت، بتوانیم برنامه ریزی و تصمیمات مناسبی در بحث جوانی جمعیت داشته باشیم.

فرماندار ویژه شهرستان فسا با بیان اینکه برای کار در حوزه جوانی جمعیت نیاز به نهضت عمومی است، گفت: تنها دستگاه و ارگانی که به جدیت در مساله جمعیت وارد شده است، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی است و وزارتخانه های دیگر و بقیه ادارات، با جدیت زیاد وارد قضیه نشده اند و وظایف خود را انجام نداده اند.

مهندس محمدصادق صفرپور با بیان اینکه بحران جمعیت فقط با سیستم های اداری و دستوری اتفاق نخواهد افتاد، اظهار کرد: کشورهای موفق در بحث سیاست های جوانی جمعیت به دو مسئله حمایت اقتصادی از خانواده ها و مشوق های اقتصادی و اصلاح نگرش و ارزش آفرینی در فرزندآوری اهمیت زیادی دادند.

در ادامه معاون بهداشت دانشگاه و دبیر قرارگاه جوانی جمعیت گزارشی از وضعیت جمعیت شهرستان بین سالهای 1395 تا 1401 ارایه کرد که در این امار نرخ باروری کلی شهرستان و موارد ازدواج کاهشی بوده است.

دکترالهام حق جو ضمن ارایه گزارشی از اقدامات دبیرخانه قرارگاه جوانی جمعیت شهرستان تاکید کرد: مساله جمعیت بعنوان یک معضل مهم باید مورد توجه مسوولین ادارات و ائمه جمعه و جماعات قرار بگیرد و همکاری های منسجمی در سطح شهرستان نیاز است.

دکتر فرجاد فر معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نقش پژوهش در موضوع جمعیت گفت: در ابتدای امر می بایست از طریق کارهای تحقیقاتی مساله جمعیت و عدم تمایل برخی زوجین به فرزندآوری را  آسیب شناسی و سپس با ارایه راهکارهای علمی و عملی، برنامه ریزی برای حل چالشها و مشکلات انجام شود.

در این نشست سه عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا: دکتر عزیزاله دهقان( پژوهش با عنوان: بررسی عوامل موثر بر تمایل به فرزندآوری در زوجین در آستانه ازدواج شهرستان فسا در سال1401)، دکتر شهناز کریمی(پژوهشی با عنوان: تبیین طراحی و روانسنجی تسهیل گرها و موانع فرزندآوری از دیدگاه کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی: ارایه راهکارهای مناسب) و دکتر محمود اوصانلو(طرح پژوهشی با عنوان: پوشش دهی ابزارهای IVF با کمک فناوری نانو به منظور افزایش کارای آنها) گزارشی از پژوهش های انجام شده و در دست اقدام با موضوع جمعیت ارایه نمودند.

همچنین برخی اعضای قرارگاه جوانی جمعیت به بیان نظرات و اقدامات حوزه های خود پرداختند.

  • گروه خبری : گروه های محتوا
  • کد خبر : 10934
کلمات کلیدی
حسن زارعیان
خبرنگار

حسن زارعیان

تصاویر

آخرین اخبار

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: